GEDRAGSTHERAPIE — ALGEMEEN

Gedragstherapie voor honden

Heeft uw hond (of honden) een gedragsprobleem? Zoals overmatig blaffen, agressie of onzindelijkheid. Dan kan ik u helpen.

Als hondengedragstherapeut help ik baasjes van een hond om de problemen van hun hond op te lossen. Onder meer door het toepassen en aanleren van gedragsveranderende technieken.

Naast het uitlaten van de honden boeit het me ook elke dag weer om hun gedrag te bestuderen. Ik ben me hierin dan ook meer gaan verdiepen door diverse opleidingen, workshops, seminars en lezingen te volgen.

Met name de achtergronden van probleemgedrag bij honden trekken mijn aandacht. Ik was altijd erg benieuwd naar methodieken en therapieën om probleemgedrag te verhelpen. Ik heb me dan ook heel specifiek bezig gehouden met een opleiding tot gedragstherapeute en mag me sinds 2004 officieel een erkend Kynologisch Gedragstherapeut noemen.

In het kort houdt `gedragstherapie` het volgende in: een eigenaar krijgt individuele hulp en begeleiding aan huis bij het toepassen van gedragsveranderende technieken en eventuele hulpmiddelen om het probleemgedrag van de hond te verhelpen en/of te voorkomen.

Het kan hierbij gaan om allerlei vormen van gedrag dat door de eigenaar als probleem of als ongewenst wordt ervaren.Zoals het niet alleen kunnen zijn, agressie naar mensen of andere honden, onzindelijkheid, veel blaffen etc.

Begeleiding in de thuissituatie heeft een groot voordeel.De hond is dan op zijn eigen territorium (zowel binnen als buiten) en kan dan door mij als gedragstherapeut veel beter geobserveerd worden.

Heeft u ook een hond met een gedragsprobleem? Neem dan gewoon eens contact op. U kunt bellen naar 06 - 5113 8812 of mailen naar info@gaatiemee.nl.

Ricky van Hest
Gedragstherapeut voor honden
Eindhoven