REIKI — ALGEMEEN

Reiki bij honden en andere dieren

Gaat ie mee houdt zich ook bezig met Reiki bij honden. Hier leest u meer wat Reiki inhoudt en wat het voor uw hond kan betekenen.

Reiki is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze met behulp van handoplegging. Het zet het lichaam aan tot zelf genezing zo dat het fysieke en het emotionele weer in balans kunnen komen.

Reiki vermindert pijn, ontspant, geeft energie, of juist rust. Reiki werkt op vele vlakken, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het geeft dus wat er op dat moment nodig is. Reiki werkt ook nog door als is de behandeling al voorbij is.

Waarom Reiki bij honden en andere dieren

Dieren staan open voor Reiki omdat ze `weten` dat het goed is. Het dier geeft zelf aan hoe lang de behandeling duurt. Hebben ze genoeg dan laten ze dat merken door weg te lopen of op te staan.

Bij een klein dier wat je met je handen kan omvatten, houd je één positie aan. Bij hond, kat of paard kan je de afzonderlijke lichaamsdelen behandelen of gewoon een complete behandeling geven waarbij je het hele lichaam af gaat. Het dier maakt uit wat er gebeurt.

Soms zal een dier reiki afwijzen. Het kan zijn dat het dan te veel is wat er binnen komt, of het dier vindt het gewoon eng, of zit in een benarde situatie. Een afstandsbehandeling biedt dan uitkomst, mits het dier het ook wil. Reiki laat zich niet hinderen door afstand of objecten.

Reiki kan ingezet worden bij pijn, stress, angst en snellere wondgenezing. Reiki is geen vervanging van de dierenarts of eventuele medicijnen. Het kan wel een aanvulling zijn en gaat goed samen met andere alternatieve of reguliere geneeswijzen en het is vaak een mooie aanvulling op de gedragstherapie.

Ik heb mijn 1e en 2e graad reiki behaald volgens de tera Mai methode. Hiermee kan ik uw dier via handoplegging of op afstand behandelen.

Wilt u meer weten over Reiki bij uw hond of ander dier? Neem gerust eens contact met me op. Bel 06 - 5113 8812 of mail naar info@gaatiemee.nl.

Ricky van Hest